
Często wraz z wystrojem zmienia się też menu, dzięki czemu lokale te stają się jak gdyby nowymi restauracjami i barami. Aranżacja restauracji nie jest celem najprostszym, zwłaszcza, kiedy mowa o restauracji kompaktowej, w której nie ma zbyt bardzo dużo miejsca i w której powinno się bardzo skrupulatnie przeanalizować ustawienie stolików a także zagospodarowanie części użytkowej a także kuchni. W pewnych sytuacjach właściciele restauracji mają trochę wiedzy i doświadczenia z poprzednich stanowisk zatrudnienia i są w stanie wykonać takie aranżacje w dosyć ciekawy sposób i jednocześnie odpowiedzieć na potrzeby klientów. Zdarza się jednakże, że właściciel ma nikłe pojęcie o tym, jak powinno wyglądać pomieszczenie dla gości i jak powinno się zaaranżować kuchnię, żeby kucharze i pomoce kuchenne nie zabijali się w niej nawzajem. Kiedy już robimy aranżację, to wydajemy na nią dosyć bardzo duże środki finansowe, zatem źle utworzona, będzie w przyszłości wymagała zmiany, a to wiąże się z dodatkowymi wydatkami. Nie gorzej tego uniknąć i zamówić w tej samej chwili profesjonalną aranżację w biurze projektowym, które rozumie różnorodne potrzeby.
Zobacz również: projektowanie powierzchni biurowych warszawa